Leti, leti, leti… Veronika!

Ko sem imela 14 let, sem prvič skočila s padalom. Ker sem bila premlada za skok iz letala, sem lahko izbrala samo manj adrenalinsko verzijo – skok iz hriba. Tisto leto sem tudi spoznala in preizkusila rafting, zopet, družinsko mirno verzijo, primerno moji starosti. Sem pa se tisto leto videla, kaj vse obstaja, in se totalno navdušila nad vsem, kar človeku pospeši srčni utrip.

Kasneje sem skozi leta obiskala nekaj adrenalinskih parkov, ko sem bila polnoletna pa sem si eno poletje celo privoščila bungee jumping. V bistvu sem nabrala kar lepo število kljukic v bucket listu na tem področju. Ostajalo pa mi je eno, ki je bila moja res velika želja; skok iz letala. In lani, mi je moj dragi pomagal pri izpolnitvi želje tako, da mi je za moj rojstni dan kupil darilni bon za skok v tandemu. Ker smo čakali na dobre vremenske pogoje in se časovno usklajevali, sem na svoj račun prišla oktobra lani.

Pisala sem že o tem, kako sem čustven invalid. Res redko se zavedam svojih čustev, ne vznemiri me dosti stvari. Večino časa sem „hladna kot špricer“. Pri adrenalinskih športih pa je drugače. Tam sem… človek. Čutim vznemirjenje, srce mi bije hitreje, ko vidim tisto višino. Ko smo se pripravljali na tokratni skok s padalom, sem bila neobičajno pomirjena. Ko me je eden izmed tamkajšnjih padalcev vprašal, če me je strah, sem mu mirno rekla: „ne“. Pošalil se je, da če me ob prvem skoku ni strah, bi mi verjetno koristil obisk psihiatra. In če sem iskrena, me je kar malo zaskrbelo. So me tudi tukaj čustva pustila na cedilu, bom tokrat tudi ob adrenalinskem skoku ostala hladna?

Vse moje „skrbi“ so se razblinile, ko smo prišli na določeno višino. Na letalu poškilim skozi okno in vidim svojo občino reees miniaturno. Iz ust mi kar zleti: „Fak, to je ful visoko!“ In v trenutku slišim smeh ostalih, ki so tisti dan skakali z mano. Šele, ko me njihov smeh pripelje iz moje glave, sem ugotovila, da ponovno nekaj čutim. V želodcu se prebuja roj metuljev, bitje mojega srca bi komot lahko uporabili kot beat v kakem rejverskem komadu, veselje in strah v meni pa skupaj veselo plešeta. Skupaj odpremo vrata in še vedno delno prestrašeno in delno veselo skočim.

Najprej me je čakalo približno minuta prostega pada. Z zagotovostjo lahko rečem, da je to bila ena najboljših minut v mojem življenju. Ko dobesedno letiš s pomočjo vetra. Ravno prava količina adrenalina in občutka svobode. Kar na jok mi gre od sreče, ko samo razmišljam o tem trenutku. Po minuti pa se odpre padalo. Potem se vse skupaj umiri in počasi sva kruzala proti tlom. Drugi del je bil bistveno bolj umirjen, pa vseeno po svoje lep in ravno pravšnja sprostitev po prostem padu. Celotna izvedba je bila popolna, res.

Cena skoka je.. visoka. Ne bom lagala. Sploh za nek povprečen žep to ni stvar, ki bi si jo lahko privoščil vsak dan. Ampak mogoče je v tem ravno čar. Ker potem še toliko bolj ceniš tako doživetje. Sam skok stane nekaj čez 200 €, dodatno pa ti zaračunajo, v kolikor želiš še fotografije/posnetke. Jaz opcije fotografiranja in snemanja nisem vzela, ker se mi je zdelo res pretirano zaračunano. Sicer pa si ob taki izkušnji ustvariš film v glavi, ki ga ne pozabiš, verjemi. Res je, da ne morem gradiva sedaj podeliti tukaj (fotke, ki jih imam, je slikal fant iz kopnega 😅), ampak če koga zanima, naj pač gre na doživetje sam 😝

Verjetno se mnogim zdi nekaj takega škoda denarja, a meni res ni bila. Kot že rečeno, skok ni nekaj, kar bi si človek privoščil vsak dan, a bom definitivno izkušnjo ponovila. Upam samo, da tokrat ne bom spet čakala skoraj 10 let 😂 Če si takšen kot jaz, in ti take stvari toliko pomenijo, si le privošči ta skok. Obljubim, da je vredno.

Se beremo.

V.S.

(P.S. Mihael je rekel, da takega nasmeha ni še videl na meni 😂)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: