Naredi sam/a: balzam za ustnice

Kako si kaj? Ti je že kaj dolgčas doma? Ponavadi je tako, da se prvih nekaj dni ljudje držimo navodil, potem pa nam že malo postane dolgčas in gremo zopet med ljudi. Upam, da pri tebi ni tako in, da še vedno upoštevaš ukrepe. Obenem seveda upam tudi, da se situacija kmalu umiri in da se bomo lahko hitro vrnili v normalno življenje, ter, da bo virus pustil za sabo čim manj posledic.

Do takrat pa ti krajšam čas s svojimi objavami in idejami, kaj narediti sam. Delali smo že razkužilo ter kremo za obraz in roke, danes pa privošči ultra nego še svojim ustnicam. Napisala sem že, zakaj sploh delati kozmetiko doma. Pri balzamu je podobno: veliko kupljenih vsebuje snovi, ki lahko škodijo tebi in/ali okolju. Če redno spremljaš moje objave, veš tudi, da sem se udeležila delavnic, ki jih je organizirala Darja Rojec. Tam smo se naučili izdelovati vso kozmetiko, o kateri pišem. Iz tega razloga si tudi upam sploh take zadeve objavljati; ker ima gospa ogromno znanja in ker so se izdelki že izkazali kot učinkoviti med mnogimi ljudmi.

Kar se tiče embalaže, lahko izbiraš med „labello“ embalažo, ali pa navadno embalažo s pokrovčkom. V koliko balzam daš v navadno, si ga potem nanašaš s prstom. Še enkrat ti, kakor vedno, polagam na srce, da eno embalažo uporabiš večkrat. Tako planetu prihraniš nepotrebne odpadke, pa tudi denarja ne porabljaš za novo embalažo.

BALZAM ZA USTNICE – RECEPT

Sestavine:

  • 30 g čebeljega voska
  • 20 g kakavovega masla
  • 50 g kokosovega olja
  • 15 – 20 kapljic eteričnega olja

Čebelji vosek, kakavovo maslo in kokosovo olje, postaviš skupaj v eno posodo in stopiš. Dobro premešaš in dodaš eterično olje po izbiri. Količina eteričnega olja je odvisna od tega, kako močen je vonj. Meni izjemno dišijo razna olja citrusov ali pa mete. Pri EO poprove mete bodi še posebej previden/a; prevelika količina lahko draži kožo in ustnice, zato ga ne daj več kakor 5 kapljic.

Če želiš, da bo tvoj balzam še posebej zabaven, ga lahko tudi „pobarvaš“. To narediš tako, da odrežeš košček svoje šminke, in jo primešaš med ostale raztopljene sestavine. Tako bo balzam točno take barve, kot si sam/a želiš!

Dokler je zmes še tekoča, jo vlij v embalažo in jo pusti stati približno pol ure, da se strdi. Nato je pripravljena za uporabo. Uživaj v razvajanju svojih ustnic.

Se beremo.

V.S.

One Comment on “Naredi sam/a: balzam za ustnice

  1. Pingback: Naredi sam/a: masažna ploščica (maslo) – Life of Lavender

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: