Naredi sam/a: masažna ploščica (maslo)

Teden nazaj se nam je življenje povsem obrnilo na glavo. Nekateri ukrepi so bili sicer sprejeti že prej, a imam vseeno občutek, da smo se šele s prejšnjim ponedeljkom zavedli resnosti situacije. Veliko nas je s tistim dnevom prenehalo delati in se zadrževati med ljudmi, zaprli so se tudi vsi lokali in restavracije.

Trenuten čas je idealen, da se posvetiš sebi. Da se poglobiš vase, se povabiš na kavo (na kavč) in se pogovoriš sam/a s sabo. Pomembno je tudi, da se nekako zaposliš in zamotiš, a hkrati razvajaš. In zato se mi zdi današnji „recept“ idealen v trenutnem času; zamotil/a se boš z izdelovanjem, z izdelkom pa boš kasneje razvajal/a svojo kožo.

To je že četrti DIY projekt, ki ga objavljam na svojem blogu. Če si videl/a prejšnje objave, potem že veš, da sem se udeležila delavnic izdelave domače kozmetike, ki jih je organizirala Darja Rojec. Tam smo se učili izdelovati kvalitetno domačo kozmetiko iz naravnih sestavin. Jaz uporabljam večino izdelkov, ki smo jih naredili in moram reči, da sem res zadovoljna.

Če si slučajno spregledal/a, so tukaj prejšnje 3 objave;

Masažna ploščica je kot nekakšno maslo, s katerim namažeš svoje telo. Spodbuja prekrvavitev in neguje kožo. Kot nalašč za te dni, ko nam paše še malo ekstra razvajanja. Priprava je enostavna in zabavna ter zanjo ni potrebnih nobenih posebnih znanj ali pripomočkov.

MASAŽNA PLOŠČICA – RECEPT

  • 10 g čebeljega voska
  • 10 g karitejevega masla
  • 10 g kokosovega masla
  • 10 g kakavovega masla
  • 12 kapljic eteričnega olja rožmarina (pospešuje prekrvavitev)
  • 12 kapljic eteričnega olja poprove mete
  • 1 čajna žlička olja pšeničnih kalčkov (vsebuje vitamin E, ki vpliva na izgradnjo novih celic)

Tudi tukaj lahko s sestavinami eksperimentiraš. Lahko dodaš eterično olje, ki ti najlepše diši, če pa želiš, da ima tvoja ploščica tudi kake zdravilne učinke, izbiraj med eteričnimi olji, s katerimi se določen učinek doseže.

Ploščico narediš tako, da stopiš vosek in vsa masla, ter jih premešaš skupaj. Nato dodaš še eterična olja ter zopet dobro premešaš. Dobljeno maso vliješ v model in počakaš, da se ta strdi. Nobene potrebe ni, da imaš doma posebne modele – maso lahko vliješ v navaden pekač za muffine. Ko se ploščica shladi in strdi, jo lahko uporabljaš.

Reguliraš lahko tudi trdoto masla. Če je pretrdo, ga lahko stopiš in dodaš olja, če je premehko pa dodaš stopljen čebelji vosek.

Upam, da ti je recept všeč in, da ti bo pomagal pri preživljanju časa v izolaciji. Seveda pa si, kakor vsi, želim, da bo to kmalu mimo. Do takrat pa se bom trudila dalje redno objavljati in ti tako krajšati čas.

Se beremo.

V.S.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: