Pet dobrih novic je nazaj!

Juhuuu!! Kategorija, po kateri ste spraševali, je nazaj!

Lani sem v času epidemije začela vsak ponedeljek deliti 5 dobrih novic za lepši začetek dneva. Po kakšnem mesecu sem objavljanje opustila, ker mi enostavno časovno ni zneslo početi vsega. Ste me pa dostikrat vprašali, če se bodo kdaj vrnile. Vedno, ko sem zbirala predloge za vsebine sem dobila vsaj en predlog, naj se vrnejo dobre novice. Končno sem se odločila, da bi res lahko temu posvetila malo več časa.

Tukaj so. Na prvi dan v mesecu in tednu. Je še komu abnormalno zadovoljujoče, da se nov mesec začne na ponedeljek? 😂 Kakor koli, s tabo delim 5 dobrih novic, ki sem jih prebrala v zadnjem tednu. Upam, da ti bodo polepšale dan, tako, kot so ga meni.

Robert Downey Jr. je vložil skoraj 10 milijonov v bolj zeleno prihodnost

Ta slavni igralec se je odločil, da ustvari sklad za boljši jutri. Vložil je skoraj 10 milijonov zato, da je ustvaril Footprint Coalition Ventures (FCV), sklad, ki se osredotoča na razvoj trajnostne tehnologije.

Namen sklada je vlagati v zelene projekte in omogočati razvoj podjetij, ki se borijo za bolj čisto okolje. Njihova prva investicija je bila v podjetje Apirations, ki dajejo finančna posojila samo za zelene projekte. Robert se zaveda problematike današnjega sveta in zavezal se je k temu, da pripomore k bolj zdravemu planetu. Na tem področju je igralec že precej aktiven. Z ženo že več let pomagata pri reševanju okoljske problematike, FCV je pa še en projekt, s katerim si želita pomagati. (Vir)

Gostinec je porabil že preko 2000 $ za podporo drugih gostincev

Adolfo Melendez je lastnik restavracije El Mezcal. Zaradi trenutne situacije se ogromno gostinskih obratov zapira oziroma ima drastično slabši obisk. Adolfo se je odločil, da svoji “konkurenci” priskoči na pomoč. Iz lastnega fonda za oglaševanje je porabil že preko 2.000$ za nakup darilnih kartic pri drugih restavracijah.

Idejo je dobil, ko je tudi njemu na pomoč priskočila nepremičninska agencija. Slednja je imela glasovanje za najboljše restavracije in Adolfova restavracija je pristala na drugem mestu. Zaradi glasovanja je nepremičninska agencija v El Mezcal-u kupila za 300 $ darilnih kartic. Takrat se je Adolfo odločil, da naredi podobno za druge restavracije. Začel je kupovati njihove darilne kartice in jih deliti na svojem Facebook profilu kot nagrade.

Adolfo pravi, da lahko pandemijo preživimo samo, če sodelujemo skupaj. Če vsak pomaga nekomu, se dobra dejanja nadaljujejo v neskončnost. (Vir)

Neznanec je kupil otroku koš za košarko po tem, ko ga je videl metati na koš za smeti

30 let star Devin Hinkston se je vozil po soseski, ko je opazil fantka, ki na svojem dvorišču igra košarko. Ko se je približal, je videl, da fant za koš uporablja koš za smeti. Odločil se je, da otroku podari koš za košarko.

Odpravil se je v trgovino, kupil koš in presenetil fantka, ki se je darila seveda neizmerno razveselil. Devin je povedal, da smo vedno lahko prijazni do sočloveka in, da bi se vsak po najboljših močeh mogel potruditi, da nekomu polepša dan. (Vir)

Vzgojiteljica je donirala ledvico 5 let stari punčki

Kayleigh Kulagec je 5 let stara punčka, ki se je prehitro rodila. Ob rojstvu je bila nekaj časa v kritičnem stanju in tudi kasneje, ko se je vse skupaj nekoliko stabiliziralo, je še vedno imela določene zdravstvene težave. Največja težava so bile punčkine ledvice – praktično je že od rojstva Kayleigh bilo znano, da bo deklica potrebovala presaditev.

Robin Mach je vzgojiteljica, ki je z deklico delala že leto in pol. Dobro je bila seznanjena s stanjem punčke in vedela je, da potrebuje novo ledvico. Ker je tudi sama želela pomagati pri tem, da ima Kayleigh normalno življenje se je odločila, da donira svojo ledvico.

Zaenkrat se dekličino telo dobro odziva na poseg in zdravniki so zelo optimistični, da bo lahko živela boljše življenje. Seveda pa je celotna družina neskončno hvaležna Robin, ki se je odločila za to plemenito dejanje. (Vir)

Bivša onkološka pacientka bo letos najmlajša američanka v vesolju

Hayley Arceneaux je 29 let stara punca, ki se ukvarja z raziskovanjem bolezni pri otrocih. Skoraj 20 let nazaj je tudi sama kot otrok premagala raka in takrat je našla svoje poslanstvo. Kot odrasla se je odločila, da pomaga bolnim otrokom in se tako zaposlila v otroški bolnišnici.

Letos pa je dobila še eno neverjetno priložnost: konec tega leta se odpravlja na misijo v vesolje! Ima to čast, da bo najmlajša američanka v vesolju v zgodovini. Sama je seveda navdušena in se izkušnje neizmerno veseli. Pravi, da jo je njena življenjska izkušnja izoblikovala v osebo, katera je danes in, da je hvaležna prav za vse, kar je v življenju do sedaj doživela. (Vir)

A ni življenje lepše, če se osredotočimo na dobro dogajanje po svetu?

Uspešen teden ti želim! 💛

V.S.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: