5 idej, kako preživeti dan žena

Začel se je mesec, ko proslavljamo ženske! Lani smo 8. marec lahko še praznovali v normalnih razmerah. Spomnim se, da sem še lani na ta dan bila na večerji v restavraciji. No, letos… 😂 Stvari so se res ekstremno hitro obrnile na glavo in danes je pač tako, da neko „standardno“ praznovanje ni mogoče.

Še vedno pa si lahko narediš super dan. Rada bi ti predstavila nekaj idej, kako praznovati dan žena tako letos, kakor tudi v prihodnje, ko se bodo razmere že umirile.

Ženski večer

Kaj je boljšega, kakor praznovanje dneva žena v družbi žensk? K sebi domov povabi prijateljice (če je to izvedljivo na varen in legalen način). Pripravi vaše najljubše pijače in prigrizke, večer pa lahko popestrite s kakšno družabno igro, filmom, ličenjem… Izberi aktivnosti, ki so vsem všeč. V kolikor je to izvedljivo, si lahko celo vzamete prost dan in se odpravite na kak krajši izlet.

Če druženje v živo ni mogoče, lahko to naredite tudi virtualno. Vsaka naj si doma natoči kozarec vina, imejte video klic in skupaj poglejte kak film, ali pa se preprosto pogovarjajte o vsem, česar si v zadnjih mesecih niste mogle povedati.

Razvajanje

Na ta dan je primerno, da se razvajaš in tudi krepiš svojo ženstvenost. Privošči si kakšno ultra sprostitev, počitek in nežnost. Pripravi si penečo kopel, masko za lase/obraz, zmasiraj si svoje prsi, pripravi si najljubšo jed… Skratka vzemi si dan zase!

Kreativnost

Tudi kreativne dejavnosti spodbujajo našo žensko energijo. Loti se risanja, pisanja, petja… Dovoli si odkrivati aktivnosti, ki ti delujejo zanimive. Lahko se udeležiš tudi kakšne (online) kreativne delavnice. Tako se ti naučiš nekaj novega in hkrati podpreš ustvarjalca/ko, ki delavnico organizira. Eno res zanimivo delavnico risanja ob kozarcu vina sem našla tukaj.

Rekreacija

Kako boljše poskrbeti zase, kakor s telesno aktivnostjo? Izberi si dejavnost, ki ti ne predstavlja muk in v kateri uživaš. Rolanje, kolo, tek, zumba… Možnosti so neskončne in prepričana sem, da se od vseh aktivnosti najde tudi kakšna, ki bo všeč tebi. Če si želiš dodatno spodbujati žensko energijo, izbiraj nekoliko nežnejše in ne tako „eksplozivne“ športe (super izbira so denimo ples, umirjen joga flow…). Prepusti se svojemu telesu in uživaj.

Izobrazba in podpora drugih

Ženske smo močne takrat, ko stopimo skupaj. Izobrazi se o vlogi žensk v preteklosti in danes. Lahko prebereš kakšno knjigo, članke, ali pogledaš kak zanimiv dokumentarec na to tematiko. Zopet se lahko s kolegicami denimo skupaj dogovorite, da bo vsaka pogledala dokumentarec oziroma se pozanimala o eni vplivni ženski, ki vas navdihuje. Nato se pogovorite in vsaka naj pove, kaj se je o svoji izbranki naučila. Razvijajte debato in si širite obzorje.

Pomembno pa je tudi, da podpiramo druge ženske. Privošči si kakšno malenkost od manjših podjetij, ki jih vodijo ženske. Podpri podjetnice, ki so ti pri srcu in katerih vizijo čutiš. Polepšala boš dan sebi in še eni ženski. Dvojna zmaga!

Ne glede na to, kaj boš počela, upam, da bo tvoj dan poln navdiha, umirjenosti in užitka.

Se beremo.

V.S.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: