Še več dobrih novic!

Kako hitro bežijo tedni! Zopet je tukaj ponedeljek in z njim tudi dobre novice.

Danes je 8. marec, zato bi rada najprej vsem ženskam zaželela krasen dan. Upam, da ga boste preživele dobro. Če se želiš spraviti v dobro voljo, pa je tukaj 5 luštnih novic, ki sem jih prebrala v prejšnjem tednu.

Fantek s cerebralno paralizo se je odplazil do staršev in tako rešil družino

7-letni Michael je fantek, ki ima cerebralno paralizo in je preživel večino življenja na vozičku. Je pa pred kratkim postal pravi čudež: priplazil se je do svojih staršev in jih rešil pred zastrupitvijo z ogljikovim monoksidom.

Neke noči ga je zbudilo piskanje. Slednjega se je ustrašil, zato se je odplazil do sobe svojih staršev in jih zbudil. Izkazalo se je, da je piskal njihov detektor za ogljikov monoksid, ki razen fantka ni zbudil nobenega. Zaradi njega se je vsa družina uspela varno umakniti in noben ni utrpel hujših posledic. (vir)

Najstnica je ustvarila lažno spletno stran za kozmetiko, s pomočjo katere ženske lahko prijavijo nasilje

Krystyna Paszko je 18-letnica iz Poljske, ki se je od vedno zavzemala za človekove pravice. Pred kratkim se je izobraževala na področju nasilja doma, kjer je med drugim izvedela, da se je v času pandemije povečalo ravno število primerov domačega nasilja. Odločila se je, da naredi nekaj v tej smeri.

Na Facebook-u je postavila stran, ki na videz izgleda kakor trgovina kozmetike. V resnici pa gre za skrito prijavljanje nasilja. Na njeni strani žrtev čakajo vprašanja, kot so “ali je prizadeta koža občutljiva na alkohol?” (Prispodoba za “ali nasilnež zlorablja alkohol?”) in podobno. Žrtev tako prikrito odgovori na vsa vprašanja, preko strani pa pristojni obiščejo dom in ustrezno ukrepajo. (vir)

Gospod je potreboval čevlje za svojo novo službo, ker si jih ni mogel privoščiti. Ljudje so mu podarili kar 12 parov

Jamal Alsoffi je pred kratkim dobil novo službo, kjer pa je moral biti tudi ustrezno oblečen. Žal si ni mogel privoščiti čevljev in pasu, zato je na aplikaciji NextDoor ponudil svojim sosedom različne storitve v zameno za čevlje/pasove. Dobil je ogromen odziv – javili so se tako njegovi sosedi, kakor tudi ostali znanci. Stopili so skupaj in Jamalu donirali kar 12 parov čevljev. Tako bo gospod lahko brez skrbi začel s svojo novo službo. (vir)

Lastnik kavarne podarja zimske plašče, kavo in veliko več ljudem v stiski

Kavarna “Pilot Pete’s” je veliko več, kakor samo kavarna. Je skupnost ljudi, ki radi pomagajo. Lastnik Peter Thomas se od vedno trudi, da bi čim bolj pomagal ljudem, ki se znajdejo v težkih situacijah. Že 7 let zapored s skupino prostovoljcev izvaja akcijo, kjer zbirajo zimske plašče in ostale potrebščine za ljudi v stiski.

Letos so zbrali kar 6000 plaščev! Po končani akciji so vse zbrano natovorili v tovornjak, ter dobrine skupaj z dobro kavo delili med ljudi, ki so to potrebovali. (vir)

Testiranje kozmetike na živalih na Kitajskem ne bo več potrebno

Novica, ki je v prejšnjem tednu odmevala med ljubitelji živali; s 1. majem letos na Kitajskem ne bo več obvezno testiranje kozmetike na živalih!

Trenutno tam velja zakon, da morajo prav vsi kozmetični produkti biti testirani na živalih. To pomeni, da tudi če znamka npr. ne testira za evropski trg, mora to obvezno narediti, če želi produkte prodajati na kitajskem. Leta in leta so se razna društva, pa tudi kozmetične znamke borili za to, da bi se ta zakon spremenil. Končno jim je uspelo! Z majem letos se bo tako zmanjšalo testiranje na živalih, prav tako pa bodo svoje produkte lahko na kitajskem prodajale znamke, ki do sedaj niso želele testirati in tako svojih produktov enostavno niso mogle prodajati. Dvojna zmaga! (vir)

Krasen teden ti želim!

Se beremo.

V.S.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: