Ponedeljkovih 5 dobrih novic

Tukaj je ponovno ponedeljek in z njim dobre novice! Upam, da je pred tabo dober teden. Da bo začetek “ta pravi”, sem pa zate tudi tokrat pripravila 5 dobrih novic, ki so mi v prejšnjem tednu narisale nasmeh na obraz.

Vse več avtomobilskih znamk vlaga v razvoj električnih vozil

Vedno več podjetij se zaveda okoljske problematike in si prizadeva, da bi naredili spremembo. Zaenkrat je najbolj obetaven razvoj električnih avtomobilob.

Pred kratkim je Ford vložil milijardo dolarjev v nov proizvodni center za električna vozila v Nemčiji. Njihov načrt je, da bodo do leta 2026 v ponudbi za evropski trg samo električni avtomobili ali hibrid, do leta 2030 pa samo še električna vozila.

A Ford ni edino podjetje, ki si prizadeva za “elektrifikacijo” svoje ponudbe. Večina proizvajalcev avtomobilov je napovedala, da bodo prešli na električna vozila. Pri Tata Motors so podobno napoved dali za avtomobile Jaguar in Land Rover. Mercedes-Benz želi do 2022 izdelati električne verzije svojih avtomobilov, pa tudi Volkswagen v naslednjih 10 letih načrtuje prehod na električna vozila. (vir)

Stopnja umrljivosti zaradi raka vse bolj upada

Nova študija ameriškega združenja za boj proti raku ugotavlja, da je v zadnjih treh desetletjih stopnja umrlih zaradi raka močno upadla. V zadnjih dveh letih pa se je rekordno zmanjšala za 2,4%.

Ta napredek pripisujejo večim dejavnikom; zmanjšanje stopnje kajenja, večji poudarek na samopregledovanju ter seveda napredku medicine. (vir)

Prebivalci Oaklanda so ustvarili program, preko katerega ščitijo Azijske Američane

Prebivalci Oaklanda so se odločili stopiti skupaj in pomagati Azijskim Američanom. Razvili so program “Compassion for Oakland”, preko katerega prostovoljci spremljajo po ulicah Azijske Američane in jih ščitijo pred morebitnimi napadi. Trenutno je prijavljenih že preko 700 prostovoljcev.

V zadnjem letu se je v Ameriki bistveno povečalo število napadov na Azijce in sovraštvo do njih je vse večje. S programi, kot so “Compassion for Oakland” si ljudje prizadevajo, da bi do takih napadov prišlo čim manjkrat. Več o programu si lahko prebereš tukaj.

Bivši učenec je zbral donacije za učitelja, ki živi avtomobilu

Steven Nava je nekega jutra na parkirišču opazil gospoda, ki živi v avtomobilu. Gospod se mu je zdel znan in po opazovanju je ugotovil, da je to Jose Villarruel, ki je bil Stevenov najljubši nadomestni učitelj. Po pogovoru se je izkazalo, da Jose že 8 let živi v svojem avtomobilu. Njegova družina živi v Mehiki in večino svojih prihodkov pošlje njim, zato si ne more privoščiti stanovanja.

Steven je učitelju takoj dal 300$, ki jih je imel v denarnici. A to še ni bilo vse; ko je prišel domov, je začel zbirati sredstva preko platforme GoFundMe. Zbralo se je kar 27.000$. Za učiteljev rojstni dan je Steven zbral skupaj svoj razred. Peljali so ga na zajtrk in mu za darilo dali še ček z donacijo. (vir)

16-letni srčni bolnik je zbiral donacije za nakup obutve otrokom

Sam Bregam je 16 let star fant, ki ima srčno bolezen, zaradi katere se mu pogosto vrti. A kljub zdravstvenim težavam je ustvaril organizacijo Shoes That Fit, preko katere je zbiral sredstva za nakup obutve otrokom. Danes je podaril že več kot 450 parov superg za učence na osnovni šoli v Arizoni.

Sam pravi, da mu je ta projekt v veselje, in, da mu omogoča, da svojo energijo usmeri v pozitivne spremembe.

Želim ti krasen teden!

Se beremo.

V.S.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: