Pet dobrih novic: teden #5

Teden je naokoli. Zdi se mi, da je danes še posebej koristno, če preberemo nekaj dobrih novic. Sploh po vsemu, kar se dogaja pri nas, mislim, da vsi potrebujemo nekaj ekstra pozitivne energije. Tukaj je 5 novic, ki so meni polepšali zadnji teden.

Azijka, ki je bila napadena, je zbrala skoraj milijon dolarjev donacij za skupnost Azijcev

Trenutna situacija je med nekaterimi ljudmi res potegnila najslabše možne lastnosti. Drastično se je povečalo nasilje nad Azijci. Žrtev tega je bilal tudi 76-letna Xia Zhen Xie, ki je stala na prehodu za pešce v San Franciscu, ko je do nje pristopil možakar in jo brez razloga udaril. Gospa se je branila, a vseeno utrpela fizične in psihične posledice.

Njen vnuk, John Chen je začel zbirati sredstva, s pomočjo katerih bi babici pomagal pri okrevanju. A presenetljivo se je na njegovo akcijo odzvalo res ogromno ljudi. Zbralo se je veliko več od začetnega cilja in John se je odločil, da preostanek donacij podari skupnosti Azijskih Američanov. Tako je v imenu babice doniral skoraj milijon dolarjev. (vir)

Psička je zaustavila promet in pomagala lastnici, ki je imela napad

Haley Moore se je s svojo psičko Clover sprehajala po soseski, ko je imela nepojasnjen napad, podoben epileptičnemu. Psička je najprej bila ob lastnici, nato pa se je postavila na cesto in tako pritegnila pozornost. Ne samo, da zaradi nje promet ni bil možen in gospe tako noben ni povozil; veliko ljudi se je ustavilo in gospe pomagalo. Zahvaljujoč Clover je Haley ostala varna in je popolnoma okrevala.

Gospod je izgubil dobitni loto listek in ga ponovno našel

Si predstavljaš, da imaš dobiten loto listek in ga izgubiš? Ravno to se je zgodilo Nicku Slattenu. Po zaključku delovnega dne je kupil pijačo in loto listek. Naslednje jutro je šokirano ugotovil, da je ravno njegov listek dobiten in vreden kar preko milijon dolarjev. Odpravil se je po dnevnih opravkih in komaj čakal, da lahko dobi izplačilo.

Je pa kmalu sledil šok: ugotovil je, da njegovega listka ni več. Šel je nazaj na vse lokacije, kjer je v dnevu bil. Čudežno ga je listek počakal na tleh in tako je lahko brez težav prevzel dobitek. S svojo zaročenko si želita z dobitkom investirati v udobno skupno življenje. (vir)

Nova Zelandija je odobrila zakon, ki daje plačan dopust vsem parom, ki so imeli splav

V Novi Zelandiji že nekaj časa velja zakon, ki daje plačan dopust vsem parom, ki so po 20. tednu nosečnosti izgubili otroka. Zdaj pa so ta zakon še izpopolnili tako, da dobijo plačan dopust vsi pari, ki se jim to zgodi; ne glede na to, kako daleč je nosečnost.

Tako so postali ena izmed prvih držav, ki to omogoča. Njihova želja je, da bi se po njih zgledovale tudi druge države in tako parom omogočile čas za žalovanje. (vir)

Najstnica je rešila življenje svoji najboljši prijateljici en dan po opravljenem tečaju prve pomoči

A’zarria Simmons je najstnica, ki se je nekega večera vozila domov v svojo najboljšo prijateljico, Torri’ell Norwood. Med vožnjo se je vanje zabil avtomobil in prišlo je do resne prometne nesreče. Udarec je zdrobil vrata avtomobila, zato je Torri splezala skozi okno in prišla ven. Je pa v avtomobilu ostala ujeta A’zarria, ki je bila neodzivna.

Torri jo je potegnila iz avtomobila in preverila vitalne znake. Ker ni zaznala utripa, jo je začela oživljati. Vseh tehnik se je točno dan prej učila na tečaju prve pomoči. Kmalu za tem so prišli reševalci in potrdili, da se je Torri odrezala odlično in, da je svoji prijateljici rešila življenje. (vir)

Vem, da so trenutni časi težki, čudni in negotovi, a prepričana sem, da zmoremo vseeno gledati na stvari pozitivno. Mamo to!

Se beremo.

V.S.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: