Pet dobrih novic: teden #6

Kljub temu, da je danes praznik in se delovni teden začne komaj jutri, sem se odločila, da dobre novice vseeno objavim danes. Katerih je torej tistih 5 novic, ki so me v prejšnjem tednu spravile v dobro voljo?

Alpinisti iz Nepala so trenutno situacijo izkoristili za čiščenje gora

Organizacija Bally Peak Outlook Foundation Art je septembra lani pričela s projektom “8×8000 m”. Cilj projekta je bil, da se očisti bazna taborišča osmih 8000 m visokih gora Nepala. Čiščenje je potekalo 47 dni in odstranili so kar 2.2 tone odpadkov iz baznih taborišč Cho Oyu, Everest, Lhotse in Makalu.

Nekaj teh smeti bo postalo del umetniške razstave, s katero bi radi ozaveščali ljudi, da premislijo, preden bodo smetili naravo. (vir)

“Čudežni otrok” je v enem letu od rojstva preživel Covid-19 in presaditev jeter

Kasen Donerlson je že od rojstva pravi čudežni otrok. Že zelo hitro je začel kazati znake bolezni, zaradi katere je potreboval presaditev jeter. Bil je na listi za nova jetra in ko je že kazalo, da bo končno prišel na vrsto za operacijo, je nastopila nova težava; deček je bil pozitiven na novi “koronavirus”.

Rečeno je bilo, da Kasen ne sme na operacijo, dokler virusa ne preboli. Vsi so držali pesti, da bo deček virus pravočasno prebolel in, da bo lahko šel na poseg. Izkazalo se je, da je Kasen pravi mali borec; virus je premagal in uspešno prestal tudi operacijo. (vir)

Par je “v poznih letih” posvojil 7 otrok, ki so v nesreči izgubili starše

Pam in Gary sta zakonca v svojih 50 letih, ki imata že svojih 5 odraslih otrok. Par ima že nekaj let otroke v rejništvu, a o posvojitvi nista nikoli razpravljala.

Nedavno pa je Pam na Facebook-u zasledila objavo o 7 bratih in sestrah, ki so izgubili starše v nesreči. Čutila je, da družina ob tem tragičnem dogodku mora ostati skupaj. Seveda pa je možnost, da bo nekdo posvojil 7 otrok, izjemno majhna. Zato sta se z Gary-jem odločila, da jih posvojita ona dva. Tako je vseh 7 otrok ostalo skupaj. (vir)

Triletna deklica je bila najdena živa in zdrava po tem, ko je bila pogrešana 4 dni

Jude Leyton je 3 leta stara deček, ki je bil pogrešan 4 dni. Fantka so po intenzivnem iskanju našli spati v bližini ribnika. Zataval je iz posesti svoje družine. K sreči je bil oblečen v topla oblačila in je zato ni zeblo. Najden je bil povsem zdrav in ni bilo videti, da bi bil v kakršni koli nevarnosti. (vir)

Megan Thee Stallion je z donacijo pomagala skupnosti Azijskih Američanov

Glasbenica Megan Thee Stallion se je odločila, da pomaga Azijskim Američanom. K temu jo je spodbudilo streljanje v toplicah v Atlanti. Od izbruha virusa Covid-19 se je v Ameriki nasilje nad Azijci znatno povečalo. Zato se vse več zvezdnikov odloča, da o tem spregovorijo in se po najboljših močeh trudijo ozaveščati o rasizmu.

Megan se je povezala z drugimi znanimi kolegi in donirala 50.000 $ organizaciji Advancing Justice. Gre za neprofitno organizacijo, ki se bori za pravice in enakopravnost Azijskih Američanov. (vir)

Želim ti krasen teden!

Se beremo.

V.S.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: