Pet dobrih novic: teden #7

Tukaj je že nov teden! Jaz sem zadnje čase totalno zaposlena (v dobrem smislu), tako da mi dnevi res bežijo s svetlobno hitrostjo. Komaj dojemam, da smo že praktično na polovici aprila. Se pa veselim, da zdaj res prihaja pomlad (kljub snegu v prejšnjemu tednu 😂).

Poleg tega, da prihaja pomlad, se po svetu (pa tudi v osebnem življenju) dogaja ogromno stvari, ki mi dnevno rišejo nasmeh na obraz. Tukaj je izbranih 5 od prejšnjega tedna.

Billie Eilish je z ostalimi zvezdniki razdelila veganske obroke brezdomcem

Konec marca so Billie Eilish s svojo mamo Maggie Baird ter Rooney Mara in Joaquin Phoenix prinesli veganske obroke organizaciji My Friend’s Place, ki pomaga mladim brezdomcem. Z dejanjem so želeli počastiti 1. obletnico Maggie-jine iniciative Support + Feed.

Vse se je začelo s preprosto gesto, ko je družina lani naročila obrok v svoji najljubši veganski restavraciji, nato pa ga podarila misiji The Midnight Mission. Tako se je začelo gibanje Support + Feed, katerega namen je podpirati lokalne gostince in hkrati pomagati ljudem, ki so se znašli v stiski. Tako Maggie že eno leto aktivno sodeluje na tem področju, očitno pa ji tudi ostali zvezdniki poleg njene hčere z veseljem priskočijo na pomoč. (vir)

Gospod z aspergerjevim sindromom preko ustvarjanja knjig izobražuje in navdihuje otroke

Robert Kneitinger je gospod, ki ima aspergerjev sindrom. Pred nedavnim pa je odkril strast do umetnosti in pisanja. Pravi, da je od tega spoznanja naprej vsak dan boljši in boljši. Začel je ustvarjati otroške knjige in jih prodajati na Amazonu.

S knjigami želi otroke navdihovati in jih izobraževati. Presrečen je, da je našel svojo strast, preko katere se lahko izraža in ustvarja. Del prihodkov od prodaje knjig pa bo namenil za pomoč otrokom z razvojnimi motnjami. (vir)

Najstnik je na daljavo rešil fanta, ki je imel nesrečo v svojem “Live” videu

13-letni Caden Cotnoir je scrollal po TikToku in gledal “live” 12-letnega Trenta Jarretta, ki se je vozil s svojim štirikolesnikom. Naenkrat se je zazdelo, da je nekaj šlo narobe. Ekran se je zatemnil in slišalo se je Jarretta, kako vpije na pomoč. Ker Caden živi približno 1300 km stran od Trenta, ni vedel, kako mu pomagati.

Caden je pozorno poslušal in slišal, da Trent kriči neko telefonsko številko. Caden je na številko poklical in dobil Trentove starše. Povedal jim je, kaj se dogaja, oni pa so odhiteli in našli Trenta pripetega pod štirikolesnik. Fant jo je odnesel s samo nekaj modricami in manjšimi urezninami. (vir)

Skavtinja, bivša onkološka bolnica, je podrla rekord v prodaji piškotov. Sredstva bo namenila dobrodelnim organizacijam

Lily je simpatična 8-letna deklica, ki je premagala raka. Letos se je kot skavtinja odločila prodajati piškote. Ko je začela s prodajo, je v svojem pismu zapisala, da ljudje z nakupom ne dobijo samo piškotov, temveč tudi podprejo njene sanje. Kmalu se je beseda o njej razširila; škatle piškotov so od nje naročali ljudje po celem svetu. Postala je znana do te mere, da je prodala kar 32.000 škatel piškotov in tako podrla svetovni rekord.

Med prodajo pa je ogromno ljudi tudi kupilo piškote in jih namenilo donaciji. Lily je tako 5200 škatel piškotov razdelila po bolnicah in jih podarila tudi brezdomcem. Sredstva od prodaje piškotov pa bo namenila organizacijam, ki se ukvarjajo z raziskovanjem raka pri otrocih ter društvu za pomoč brezdomcem. (vir)

Otroci iz vrtca so pripravili “Očala so kul” zabavo za prijatelja, ki je dobil očala

Otrok iz Arkansasa je zaradi težav z vidom dobil očala. Skrbelo ga je, kaj bodo o tem mislili njegovi prijatelji iz vrtca. Ko je prvič prišel z očali, ga je čakalo presenečenje; otroci so mu pripravili “Očala so kul” zabavo, na kateri so simbolno vsi nosili očala. Dogodek sta pomagali organizirati vzgojiteljica ter mama enega od otrok. Mama otroka, ki je dobil očala je povedala, da je njen sin bil presrečen in, da so s to zabavo pomagali spremeniti njegovo mnenje o očalih. (vir)

Želim ti krasen teden!

Se beremo.

V.S.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: