Pet dobrih novic: teden #8

Pozdravljen/a v nov začetek tedna! Danes so se po mnogih krajih v Sloveniji odprli lokali oziroma terase lokalov, kar je razveselilo marsikoga izmed nas. Jaz sem vesela predvsem za gostince, ki bodo končno spet lahko vsaj delno delali.

Sem pa v prejšnjem tednu poleg tega zasledila še en kup novic, ki so mi polepšale dan. Tukaj je izbranih pet.

Gluho psičko je lastnik oddal, ker ni več mogla opravljati svojega dela. Po parih letih je dobila novo priložnost

10-letna ovčarka Peggy je delovna psička, ki je celo življenje pasla ovce. Ko je zaradi starosti oglušela ni več mogla opravljati svojega dela, saj ni več mogla komunicirati s svojim lastnikom. Ta jo je zaradi tega oddal v zavetišče. Tam je več časa čakala na nov dom, a je žal noben ni vzel. V zavetišču je primanjkovalo prostora, zato jo je k sebi domov vzela ena od prostovoljk v zavetišču.

Prostovoljka je doma imela že dva delovna ovčarja, zato je s takimi psi imela kar nekaj izkušenj. S pozitivno motivacijo je začela Peggy trenirati in jo učiti znakovnega jezika. Psička je na ta način ponovno zaživela. Ker še vedno kaže veliko voljo do dela, jo bodo kljub “upokojitvi” občasno peljali med čredo ovc in ji dalje pustili, da dela to, v čemer uživa. (vir)

Dvojčici, ki nista vedeli ena za drugo, sta po 36 letih združeni

Molly Sinert je bila rojena v Južni Koreji, posvojila pa jo je ameriška družina. Odraščala je na Floridi, medtem, ko je njeno dvojčico Emily Bushnell posvojila druga ameriška družina iz Philadelphije.

Pred kratkim si je hči od Emily zaželela izvedeti več o svojih prednikih, zato je naredila test. Slednji je pokazal, da je 49,96% povezana z osebo, ki je prav tako pred kratkim naredila test. Izkazalo se je, da gre za Molly. Dvojčici sta stopili v stik in se za svoj 36. rojstni dan končno tudi srečali. Obe sta izjemno veseli in hvaležni, čeprav si želita, da bi druga za drugo vedeli prej. (vir)

Število nosorogov, ki so sicer ogroženi narašča

Nosorogom v Indiji in Nepalu ni kazalo najboljše – bili so izjemno ogroženi in obstajala je velika verjetnost, da bodo izumrli. A se situacija počasi izboljšuje; v Nepalu se je populacija v zadnjih 5 letih povečala za 16% (več kot 100 nosorogov), medtem, ko se je v Indiji v 9 letih povečala za kar 33% (več kot 900 nosorogov). Strokovnjaki porast pripisujejo premoru v turizmu med pandemijo ter splošnemu prizadevanju za ohranitev vrste. (vir)

Lastnik restavracije je svojemu vlomilcu na mesto tožbe ponudil službo in novo priložnost

Carl Wallace je lastnik restavracije DIablo’s Southwest Grill. Na velikonočni vikend je nekdo v restavracijo vrgel opeko skozi steklena vrata in vlomil. Carl se je, kakor bi se marsikdo od nas, sprva zelo razjezil. A ko je bolj razmišljal o dogodku, se je v njem vzbudilo sočutje do vlomilca.

Na svojem profilu je naredil objavo, kjer je gostom razložil, zakaj so vrata razbita. Potem je pa objavil še sočutno sporočilo za vlomilca. Zapisal je, da se je človek očitno znašel v težkem položaju in mu ponudil službo. Dodal je svojo telefonsko številko in roparju obljubil, da ne bo dal nobene prijave, temveč, da bi samo rad pomagal. Objava je kmalu postala viralna, Carl pa je ob tem dodal, da se je samo želel postaviti v vlomilčevo kožo. Sam srčno verjame, da ljubezen, prijaznost in razumevanje vedno premagajo sovraštvo in po tem se je tudi sam želel ravnati. (vir)

Guy Fieri je zbral 25 milijonov dolarjev sredstev za pomoč gostincem

Guy Fieri je znan kuhar, ki ima na ameriški televiziji kar nekaj oddaj. V trenutni situaciji pa se je odločil, da bo pomagal ostalim gostincem, ki ne morejo normalno delati. Verjame, da so restavracije izjemno pomembne, za našo skupnost, prav tako pa se zaveda, da tam dela ogromno samohranilcev, študentov in upokojencev, ki jih je ta kriza še posebej prizadela.

Na svoji platformi je začel zbirati sredstva. Pridružilo se je veliko fizičnih oseb, pa tudi podjetij. Skupno so zbrali kar 25 milijonov dolarjev. Kar 43.000 delavcev v restavracijah v vseh 50 zveznih državah bo prejelo donacijo v višini 500$. (vir)

Želim ti krasen teden!

Se beremo.

V.S.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: