Pet dobrih novic: teden #9

Vesel ponedeljek dragi moji!

Vem, da to rečem vsak teden, a res ne morem verjeti, kako hitro bežijo tedni. 😂 Smo že konec aprila in tik tak bo tukaj poletje. Se že veselim! No, danes pa na ta deževen dan delim 5 novic, ki so mi v prejšnjem tednu narisale nasmeh na obraz.

Lov na slone v Keniji se je zmanjšal za 91%

Lov na divje živali je žal še vedno zelo priljubljena aktivnost po svetu, zlasti v Afriki. Med letoma 1989 in 2018 se je lov na slone v Keniji podvojil. A v zadnjih letih se je končno ta številka zmanjšala! Lov na slone je padel za kar 91%.

Strokovnjaki padec lova pripisujejo zaostrovanju zakonov in nadzora nad lovci, zaščito živali ter večji ozaveščenosti ljudi. (vir)

Zvezni sodnik je v Los Angelesu odredil, da morajo vsi brezdomci dobiti zatočišče

Zvezni sodnik David O Carter je v Los Angeles-u odredil, naj v 90 dnevih najdejo zavetje za vse ženske in otroke na območju Skid Row, do oktobra pa morajo imeti urejeno bivanje prav vsi brezdomci. Območje je med vodilnimi po številu brezdomcev v ZDA.

David je poleg tega odredil revizijo porabe denarja za boj proti brezdomstvu v zadnjih letih. Čeprav je brezdomstvo zelo zapleteno, imajo v mestu upanje, da bo ta ukrep privedel do velikega izboljšanja. (vir)

Japonska je določila “Ministra za samoto”, ki bo nudil oporo ljudem, ki so v izolaciji

Zaradi trenutne situacije je praktično po celem svetu naraslo število duševnih bolezni in samomorov. Japonski premier Yoshihide Suga se je februarja tudi sam odločil, da se usmeri proti reševanju problema. Po zgledu Velike Britanije so odprli mesto “Ministra za samoto”, čigar naloga je, da pomaga ljudem, ki imajo težave v izolaciji.

Minister bo sodeloval z več organizacijami in spodbujal dejavnosti, ki preprečujejo osamljenost in socialno izolacijo ter ohranjajo medosebne odnose. (vir)

Novorojenček, ki je pred 21 leti bil najden je danes uspešen mladenič

Danny Stewart je pred skoraj 21 leti na podzemni železnici v Manhattnu našel novorojenčka. Obrnil se je na pristojne organe, ki so otroka želeli dati v rejništvo. Danny se je s svojim partnerjem Petrom odločil, da otroka posvojita kar ona dva.

Danes je takratni novorojenček po imenu Kevin že odrasel. Vsak čas bo diplomiral iz matematike in računalništva. Oba starša sta izjemno ponosna na to, kako pameten, dober in uspešen je Kevin postal. (vir)

Delavec na železniški postaji je rešil otroku življenje, dobil denarno nagrado in jo doniral za izobrazbo rešenega otroka

Mayur Shelkhe je delavec na železniški postaji, ki je postal pravi heroj. V prejšnjem tednu je rešil otroka, ki je padel na tirnice, ko je mami spolzel iz rok. Njegova mama je bila slabovidna in otroku ni mogla pomagati, zato je Mayur stopil v akcijo in otroka umaknil le nekaj trenutkov, predno je po tirnicah pripeljal vlak.

Dejanje je hitro postalo svetovno znano in Mayur je postal prava zvezda. Za to so izvedeli tudi njegovi nadrejeni, ki so ga denarno nagradili. Gospod se je odločil, da bo polovico nagrade dal družini otroka, ki mu je rešil življenje. Naročil jim je, naj denar namenijo njegovemu izobraževanju. Vedel je, da družina ni finančno močna, zato se jim je odločil pomagati še na ta način. Dokazal je, da na svetu še vedno obstajajo dobri ljudje, ki nesebično pomagajo drugim. (vir)

Želim ti čudovit teden!

Se beremo.

V.S.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: