Pet dobrih novic: teden #11

Nov teden, nove dobre novice! Ta vikend je bil pri meni poln sonca, počitka in dobre hrane. Na obali nas razvajajo res že skoraj poletne temperature in dnevi so res krasni. Trudim se, da res čim manj vikenda namenim službi in moram reči, da mi je v tem tednu šlo kar dobro. Več takih vikendov prosim!

Danes pa gremo s polno paro naprej. Danes me že čaka en kup zabavnih opravil, katerih se res že veselim. Še prej pa tebi predstavim pet dobrih novic, ki so mi lepšale dneve v prejšnjem tednu.

4-letnik je pomotoma naročil za 2.500$ sladolednih lučk. Ljudje so stopili skupaj, da so njegovi mami pomagali odplačati dolg

4 leta star fantek Noah Bryant je nenamerno prek Amazona naročil in poslal svoji teti 51 paketov sladolednih lučk v obliki Sponge Bob-a. Teta je tako prejela preko 900 lučk. Celotna zgodba bi bila izjemno simpatična in smešna, če s tem naročilom Noah ne bi svoji mami, Jennifer Bryant, nakopal računa, ki je znašal preko 2.500$. Noahova potegavščina je predstavljala kar velik strošek za mamo, ki ima že druga posojila, poleg tega pa preživlja še 3 otroke.

Za zgodbo je izvedela tudi Jennifer-ina kolegica, ki je postavila GoFundMe stran z namenom, da bi pomagala družini. Na njeno presenečenje se je samo v nekaj dnevih zbralo preko 10.000$. Družina je seveda presrečna za vso pomoč; višek donacij bo namenjen Noahovi izobrazbi. Kasneje so za zgodbo izvedeli tudi iz Amazona, kjer so se odločili, da celotno vrednost naročila donirajo društvu po izboru družine Bryant. (vir)

19-letno deklico, ki ji ni več pripadalo rejništvo, je posvojila njena socialna delavka

Leah Paskalides je socialna delavka, ki dela na področju rejništva in posvojitev. Pred 6 leti je v njihovo oskrbo prišla takrat 13-letna deklica Monyay. Leah ji je obljubila, da ji bo poiskala njeno družino.

Skozi leta je Monyay zamenjala kar nekaj rejnikov, vedno pa je bila v stiku z Leah. Med njima se je stkala prav posebna vez. Letos pa je Monyay zakonsko izgubila pravico do rejništva in tako bila prepuščena sama sebi. K sreči je se je Leah, ki se je v tem času na deklico zelo navezala, odločila, da jo posvoji kar ona. Tako ima Monyay varen dom pri osebi, ki jo pozna in, ki ji že zaupa. Ve, da nikoli več ne bo rabila skrbeti, da ostane brez strehe nad glavo. (vir)

Po krivem obsojen zapornik je s tamkajšnjim paznikom odprl šolo za brivce

Juan Rivera je po krivem bil obsojen posilstva in umorov, ki jih ni storil. Medtem, ko je v zaporu v Chicagu služil svojo kazen, je sanjaril o tem, kako bi njegovo življenje bilo, če bi kazni bil oproščen. V zaporniški brivnici pa je spoznal svojega bodočega poslovnega partnerja Bobbyja Mattinsona. Ta je bil paznik, pa tudi koordinator brivnice. Medtem, ko si je Riviera prizadeval, da bi opral svoje ime, mu je Mattinson pomagal pridobiti licenco za brivca. Oba sta se v tem času izjemno povezala in postala prava prijatelja.

Leta 2012 so se k sreči pojavili novi dokazi, s katerimi je bilo dokazano, da Riviera ni odgovoren za dejanja, katerih je bil obsojen. Zaradi napačne obsodbe je Riviera dobil tudi odškodnino v vrednosti 20 milijonov dolarjev. Točno je vedel, kako bo denar porabil; povezal se je z Mattinsonom in skupaj sta odprla šolo za brivce. Njun namen je dati ljudem priložnost, da se naučijo nove veščine in iz tega zgradijo kariero. Predvsem si želita pomagati tistim, ki si mogoče ne morejo privoščiti študija. Na ta način bodo lahko pridobili pošten poklic in se normalno preživljali. Prav tako pa si želita dati novo priložnost ljudem, ki jim življenje na takšen ali drugačen način ni prizaneslo. Želita dokazati, da obstaja drugačna pot in, da kriminal ni rešitev za težave. (vir)

Indijski voznik je svoje vozilo predelal tako, da lahko (brezplačno) pomaga ljudem, ki so zboleli za Covid-om

34 let star voznik Mohammad Javed Khan je v času indijske “koronakrize” videl, da bolniki, ki si ne morejo privoščiti prevoza, do zdravniške pomoči morajo peš. Odločil se je, da pri situaciji pomaga. Svoje vozilo je predelal v reševalno vozilo s kisikovo jeklenko in oksimetrom, seveda pa se je oboje naučil pravilno uporabljati. Trenutno neprekinjeno prevaža bolnike in tako pomaga skupnosti, ki je sicer preobremenjena. (vir)

Starejši gospod se je prijavil na tečaj ličenja z namenom, da pomaga svoji ženi

Starejši moški v Alberti se je prijavil na “lepotni tečaj” iz prav posebnega razloga; želel je pomagati svoji ženi, da bi si lahko naredila frizuro in se naličila. Zaradi težav z vidom si žena ni zmogla skodrati las brez, da bi se ob tem opekla. Moški, ki bi rad ostal anonimen, se je prijavil na Delmar College of Hair and Esthetics, kjer se mu je ravnateljica ponudila, da ga bo naučila kodranja las in nanašanja maskare.

Gospod se je tako začel pridno učiti in uriti v tem, da bo lahko pomagal ženi. Pravi, da se je od vedno rada uredila in si želi pomagati, da bo to še naprej varno mogoče. S tem dejanjem pa je seveda ogrel srca vsem, ki obiskujejo šolo, kmalu pa je njegova zgodba postala tudi svetovno znana. (vir)

Želim ti krasen teden!

Se beremo.

V.S.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: