Pet dobrih novic: teden #12

Hej hoj! Korakamo že v tretji teden v maju! Kljub kislemu vremenu se dnevi daljšajo, ukrepi sproščajo in upam, da maksimalno izkoriščaš vsaj vikende. Za mano sta kar delavni dnevi in pred mano še bolj delaven teden. Vseeno pa sem si vzela čas, da s tabo delim 5 novic, ki so mi v prejšnjem tednu narisale nasmeh na obraz.

Jaden Smith odpira restavracijo, s katero bo zagotovil kvalitetne obroke brezdomcem

Leta 2019 je Jaden Smith začel z gibanjem, kjer so s tovornjaki po imenu “I love you” brezplačno dostavljal vegansko hrano brezdomcem v Los Angelesu. Zdaj je celoten projekt zapeljal še stopnico višje s tem, ko je začel načrtovati odprtje restavracije.

Restavracija “I love you” ima enak namen; zagotoviti želijo zdrave rastlinske obroke tudi za tiste, ki si jih ne morejo privoščiti. In kako bo vse skupaj funkcioniralo? Jedi na meniju bodo nekoliko dražje za tiste, ki si to lahko privoščijo. Tako bodo gostje s svojimi obroki zagotovili obroke tudi za brezdomce. (vir)

Dijak, ki je prejel štipendijo za študij je svoj “fond za študij” doniral drugemu dijaku

18-letni Joshua Nelson je bil sprejet na želen študij biomedicine, a to še ni vse; na prestižni fakulteti je dobil tudi štipendijo za šolanje.

Odločil se je, da 1000$, ki jih je prihranil za študij, podari drugemu sošolcu v stiski. Iz začetne donacije je bila ustvarjena štipendija “Joshua Nelson in Action”, katere cilj je pomagati čim več študentov, ki ima voljo in zagon za študij, pa morda nima sredstev. (vir)

Britanska vlada bo z novimi zakoni bolje poskrbela za pravice živali

Britanska vlada je zakonsko predstavila nove načrte za izboljšanje kvalitete življenja živali. Minister za okolje je objavil obljube, ki vključujejo prepoved primatov kot hišnih ljubljenčkov, nasilnega hranjenja gosi in rac in izvoza živih rejnih živali. Poleg tega si želijo izboljšati standarde v živalskih vrtovih, prepovedati uvoz lovskih trofej ter uzakoniti obvezno čipiranje mačk. (vir)

Kot velik ljubitelj živali se zavedam, da še nismo tam, kjer bi si osebno želela, da smo. Sem pa vseeno vesela takih novic, ki mi dajo upanje, da bomo mogoče res nekoč začeli vse živali tretirati, kot živa bitja.

Prababica je diplomirala pri 78 letih

Vivian Cunningham, prababica treh otrok, je diplomirala iz liberalnih študij na univerzi v Alabami. Pri svojih 78 letih ji je uspelo uresničiti svojo dolgoletno željo, in to kar sredi pandemije. Prišla je iz penzije zato, da bi diplomirala. Vivian s svojo zgodbo želi spodbuditi ljudi, da sledijo svojim sanjam in ne dovolijo, da bi jih kdorkoli oviral. (vir)

Zakonca, ki sta sama izgubila 2 novorojenčka, sta bila prostovoljna rejnika že preko 100 otrokom

Mike in Deb Schuring sta zakonca, ki sta v zgodnjih osemdesetih letih izgubila dva novorojenčka. Tragična zgodba pa ju je spodbudila, da sta se odločila za izjemno plemenito dejanje – prostovoljno sta v svoj dom kot rejnika sprejela že preko 100 dojenčkov. Sprejela sta le manjši prispevek za plenice.

100 dojenčkov je seveda ogromno število; povprečna rejniška družina ima po podatkih iz zadnjih 17 let v povprečju 7 otrok. Par se je resnično izkazal in z mnogimi otroci so še danes v stiku. V vsem tem času pa imata danes tudi dva svoja otroka. Svaka čast! (vir)

Želim ti čudovit teden!

Se beremo.

V.S.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: