Pet dobrih novic: teden #13

What is up? Za mano je še en super busy teden, pred mano pa prav tako. Da pa nam vsem popestrim ta kisel ponedeljek, je tukaj ponovno 5 dobrih novic, ki so mi v prejšnjem tednu spravile v dobro voljo.

Inštitut 8. marec je uspešno zbral podpise za referendum za pitno vodo

Pri inštitutu 8. marec so se odločili, da prihodnost vode vzamejo v svoje roke. Doseči so želeli zavrnitev škodljivega Zakona o vodah, za kar so mogli zbrati podpise, s katerimi bi zahtevali referendum. V 35 dnevih so mogli zbrati 40 000 podpisov. V samo 30 dneh so zbrali preko 50 000 podpisov, kar je več, kot dovolj za referendum. Bravo mi! (vir)

Gospod je od veselja, da se življenje vrača v normalo, poravnal račun celi restavraciji

Jim Freeman je poslovnež, ki je imel povsem običajen dan. Zvečer je odšel v eno izmed lokalnih italijanskih restavracij z namenom, da vzame večerjo in jo odpelje domov. A ko je prišel v restavracijo, je bil prijetno presenečen nad obiskom. Videl je, da se življenje res vrača v normalo in da tudi gostinci ponovno obratujejo. Dejstvo ga je neizmerno razveselilo, zaradi česar se je odločil, da poravna račun prav vsem obiskovalcev, seveda pa je poskrbel tudi za napitnino osebju.

Gospod pravi, da je to njegova skupnost in, da se mu je to zdelo pravilno dejanje po vsemu, kar smo v zadnjem času doživeli. Seveda so vsi obiskovalci, pa tudi osebje bili pozitivno presenečeni in ganjeni. (vir)

Učiteljica je razorožila deklico in jo objemala, dokler ni prišla policija

Na šoli v Idahu je prišlo do streljanja, kjer je deklica iz šestega razreda s pištolo ustrelila že nekaj oseb. Na dogodku je bila tudi učiteljica Krista Gneiting, ki je najprej svoje učence peljala na varno, potem pa je pristopila do deklice, ki je streljala.

Učiteljica je deklici mirno vzela pištolo. Ko se je prepričala, da deklica nima več orožja, jo je objela. Krista je do prihoda policije objemala deklico, jo tolažila, se z njo pogovarjala in jo skušala pomiriti. K sreči v incidentu ni bil noben huje ranjen, učiteljica pa upa, da bo deklica dobila pomoč, ki jo potrebuje. Prepričana je, da ne obstajajo slabi otroci; le otroci, ki so doživeli hude stvari in potrebujejo nekoga, ki jim bo pokazal drugačno pot. (vir)

Pohodnik, ki je bil pogrešan 5 dni, je bil najden

58-letni George Null se je odpravil na pohod na območju Buckhorn. Kljub temu, da je izkušen pohodnik, je izgubil orientacijo in zašel s poti (veliko oznak je lani zgorelo v požaru). Pogrešan je bil kar pet dni. Končno so ga našli s helikopterjem, živega, zdravega, brez poškodb.

George je seveda presrečen, da se je vse tako izšlo, prav tako so se novice izjemno razveselili njegovi svojci, pa tudi sledilci na Twitterju. (vir)

Leonardo DiCaprio je začel zbirati sredstva za obnovo ekosistema na otoku Floreana

Leonardo DiCaprio se je združil z več različnimi društvi ter inštituti z namenom obnoviti ekosistem otoka Floreana. Na otoku želijo zaščititi 54 ogroženih vrst in ponovno naseliti 13 izumrlih vrst. Njihov cilj je zbrati 43 milijonov dolarjev, s katerimi bodo vzrejali ogrožene vrste, ščitili otok pred vplivi turistov ter blažili posledice onesnaževanja. (vir)

Krasen teden ti želim!

Se beremo.

V.S.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: