Pet dobrih novic: teden #14

Ola! Kot izgleda, bo moj blog očitno namenjen samo še novicam 😂 iskreno povedano imam idej za objave malo morje, nekoliko bolj pa se mi zatakne pri času. Ne želim ničesar jinx-ati, ampak res upam, da bom kmalu lahko posvetila več časa tudi blogu in svoji IG skupnosti.

Anyway, vseeno se rada potrudim in vsaj ponedeljke namenim tebi. Zopet sem zate pripravila 5 dobrih novic, ki so mi v prejšnjem tednu polepšale dan.

V Ekvadorju je bila najdena vrsta želve, ki je že pred stoletjem veljala za izumrlo

Na Galapaških otokih so leta 2019 v naravi našli orjaško želvo. Ekvadorski minister za okolje je potrdil, da gre za vrsto Chelonoidis Phantasticus, ki je že pred stoletjem veljala za izumrlo. Vrsta je bila nazadnje videna leta 1906. Nacionalni park Galapagos že pripravlja ekspedicijo, da bi poiskali še več želv teh vrst in tako poskrbeli za načrtno parjenje. S tem bi lahko vrsto rešili in jo ponovno naselili v naravni habitat. (vir)

Preprodajalec drog, ki je dobil novo priložnost, je s pomočjo svojega sodnika postal odvetnik

Edward Martell se je leta 2005 znašel v sodni dvorani sodnika Brucea Morrowa po tem, ko je bil aretiran zaradi preprodaje drog. Na mesto, da bi mu sodnik dal zaporno kazen, je Edwardu dal 3 leta preizkusne kazni in ga izzval, naj se v tem času tudi sam preizkusi v pravu.

Edward je izziv sprejel; najprej je šel na ljudsko univerzo, nato pa nadaljeval študij prava na univerzi v Detroitu. Kasneje je delal kot pisarniški uslužbenec in pravni raziskovalec v Washingtonu. Sodnik Bruce Morrow je jamčil zanj med zaključnim izpitom in se udeležil njegovega zadnjega ustnega zagovora. Tudi Edwardova zaprisega je potekala v prisotnosti Brucea. Danes je Edward odvetnik za kazensko pravo pri Perkins Law Group, seveda pa je neizmerno hvaležen sodniku za novo priložnost in vso podporo skozi leta. (vir)

Medicinska sestra je ob svoji smrti zapustila preko 2 milijona univerzam, na katerih se je šolala

Dr. Evelyn Lutz je odraščala skromno, večino svojega časa je posvečala študiju in karieri. Bila je medicinska sestra, prav tako pa je s poučevanjem svoje znanje predajala naprej. Živela je preprosto življenje; nikoli ni pretirano zapravljala ali si česar koli večjega privoščila. Bila je neizmerno hvaležna, da se je imela možnosti izobraževati in pravila je, da je ravno zaradi izobrazbe bila, to kar je.

Možnost kvalitetne izobrazbe je želela dati tudi ostalim bodočim učencem. Konec lanskega leta je umrla in svoje premoženje prepustila šolam, ki jih je obiskovala. Donacija različnim univerzam je skupno znašala preko 2 milijona dolarjev. S temi sredstvi bodo univerze financirale nekatere raziskave, razširile knjižnične zbirke, seveda pa tudi omogočile šolanje še več učencem. (vir)

Lastnik trgovine je našel dobitno srečko in jo vrnil osebi, ki jo je kupila

Lea Rose Fiega je v eni izmed prodajaln kupila srečko Diamond Millions. Del srečke je pozabila opraskati in je zato mislila, da ni dobitna. Srečko je dala lastniku trgovine ter ga prosila, da jo zavrže. Srečka je bila v smeteh 10 dni, dokler je lastnik trgovine, Abhi Shah, ni ponovno našel in ugotovil, da je dobitna.

Abhi je iskreno priznal, da je nekaj dni bil v dilemi, a se je na koncu odločil storiti pošteno dejanje; srečko je vrnil Lei. Dobitnica je bila seveda izjemno presenečena, ko je ugotovila, kako pošteni ljudje so okoli nje. Zaradi tega poštenega dejanja je lastniku trgovine podelila del denarne nagrade. (vir)

21-letno dekle je prejelo nagrado za preprečevanje samomorov na enemu izmed mostov

Paige Hunter se je že pri svojih 18 letih odločila svojo bitko z depresijo uporabiti kot silo za narediti nekaj dobrega v svetu. Na bližnjem mostu, kjer si ljudje žal pogosto vzamejo življenje, je začela obešati “sporočila upanja”. V njih sporoča osebi, da je pomembna in ljubljena. Na ta način oseba, ki se znajde na dnu, prebere nekaj spodbudnega in si mogoče premisli. Paige pravi, da je na ta način rešila že preko 28 življenj.

Delo Paige pa ni ostalo neopaženo. Za svoja dejanja je prejela nagrado, v njeno čast je bil celo postavljen kip. Tamkajšnji mestni svet si prizadeva, da se najde način, da taka sporočila ostanejo trajno na mostu, prav tako pa si podobno želijo storiti tudi na ostalih mostovih. (vir)

Krasen teden ti želim!

Se beremo.

V.S.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: