Pet dobrih novic: teden #16

Juhuu, nov teden je tu! Moji dnevi so še vedno super busy, hkrati pa je velika večina opravil prijetnih in zabavnih. Praktično vsak teden se mi odpirajo nove priložnosti in projekti, katerih se že res neizmerno veselim. Vse sproti delim tudi na svojem instagram profilu – če tudi tebe zanima, kaj dogaja, počekiraj tam. Obljubim, da sem na IG bolj aktivna, kakor sem na blogu. 😂

Ponovno je tukaj zate 5 novic, ki so mi v prejšnjem tednu polepšale dneve.

Gospod z Alzheimer-jevo boleznijo se je ponovno poročil s svojo ženo

Peter in Lisa Marshall sta bila poročena 12 let, ko je Peter zbolel za alzheimerjevo boleznijo. Bolezen je napredovala precej hitro, a Lisa je vedno stala ob njegovi strani. Njuna ljubezen je vedno ostala. Lisa pravi, da Peter ni vedel, da je ona njegova žena; vedel je le, da jo ima rad. Sama je mnenja, da ne potrebuje oznake “žena”, saj sta njuni srci povezani in močnejši tudi od izgube spomina.

Kmalu se je zgodilo nekaj nepričakovanega; Peter je Liso ponovno zaprosil za roko, saj je pozabil, da sta že poročena. Lisa je sprejela in kmalu sta se ponovno poročila. Pravi, da je dogodek bil izjemen in čaroben. Čeprav je življenje s tako boleznijo težko, je Lisa mnenja, da ima tudi nekatere dobre plati; zakonca sta tako dobila še eno priložnost za čudovit dogodek. (vir)

Eden od zaposlenih je na železnicah s pogovorom rešil že 29 ljudi, ki so si želeli vzeti življenje

30-letni Rizwan Javed je zaposlen kot železniški delavec že 6 let. Morda vse skupaj zveni, kot povsem običajno delo, a je daleč od tega; gospod je v svoji karieri rešil že 29 ljudi, ki so si na železnici želeli vzeti življenje.

Rizwan se je izobraževal na področju podpore ljudem s samomorilskimi nagnjenji, zato take ljudi prej prepozna in tudi zna ustrezno pristopiti do njih. Udeležil se je delavnic, ki jih organizirajo železnice z namenom, da bi zaposleni pomagali ljudem in s tem preprečili samomore. Več kot očitno, se je pri Rizwanu izobraževanje še kako obrestovalo. Pravi, da je našel svoje poslanstvo in je hvaležen za priložnost, da pomaga drugim. (vir)

Pes, ki je pobegnil po prometni nesreči, je bil najden

Dober teden nazaj je Tilly, 2 letni mešanec z border collie-jem, poletel iz avtomobila v prometni nesreči. Kuža je iz strahu zbežal in bil pogrešan. Družina se je na vse pretege trudila, da ga najde; razobesili so plakate, preiskali okolico ter naredili objave na socialnih omrežjih.

No, ravno objave na socialnih omrežjih so se obrestovale; na eno izmed objav je naletel tudi kmet, h kateremu se je kuža zatekel. Na kmetiji ima veliko ovc in Tilly je šel točno tam, kamor bi šel vsak border collie – šel je pasiti ovce. Družina je bila presrečna, da ga je našla in še isti dan so bili združeni. (vir)

Gospod, ki je ostal brez strehe na glavo je s prodajo tiramisuja zgradil svoje podjetje

Giovanni Bolla je zaradi raka dojke izgubil svojo ženo in hči, kar ga je pahnilo v depresijo in druge zdravstvene težave. Ker je bil težje zaposljiv, je 4 leta nazaj ostal brez strehe nad glavo. Imel je še eno hčerko, katere pa ni želel obremenjevati s svojimi težavami.

Kljub vsemu je Giovanni še vedno pripravljal zelo okusen tiramisu. Njegova hči je leta 2019 na splet objavila in vprašala, če bi kdo od njenega očeta kupil njegov odličen tiramisu. Odziv je bil neverjeten! Gospod je delal praktično cele dneve, da je uspel narediti vsa naročila. Danes pri 73 letih vodi lastno podjetje v Los Angelesu. (vir)

Najstniki so iz goreče hiše rešili 97-letno gospo

Pet prijateljev, starih med 16 in 18 let, je imelo povsem običajen dan. Želeli so se naužiti še zadnjega dneva počitnic, zato so dan preživeli na prostem. Ko so se vračali domov, so na ulici zavohali dim. Opazili so, da prihaja iz bližnje hiške, v kateri je prebivala 97-letna gospa.

Najstniki so pristopili do hiše in začeli trkati. Ker se noben ni odzval, so šli v hišo, kjer so našli gospo. Slednja je že slabo slišala in zato ni slišala ne trkanja, ne požarnega alarma. Prijatelji so poklicali gasilce, gospe pa so pomagali ven iz hiše. Preventivno je bila odpeljana v bolnišnico, a ni utrpela hujših poškodb. (vir)

Imej lep teden!

Se beremo.

V.S.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: