Pet dobrih novic: teden #17-18

Hej hoj! Prejšnji teden so dobre novice bile na dopustu, v tem tednu pa se vračajo. Iskreno sem bila kar v dilemi; po eni strani je to 17. teden objavljanja, ker sem vmes prejšnji teden spustila, po drugi strani pa je to 18. teden, odkar sem z novicami začela. Dobrodošli v glavi overthinkerja. 😂

No, ne glede na to, ali je to 17. ali 18. teden, dobre novice so tu!

Terapevtska psička je rešila žensko pred samomorom

Prejšnji teden je ženska v Devonu stala na mostu v poskusu samomora. Policijski pogajalci so želeli njeno namero preprečiti, a je situacija postajala vse bolj resna. Na pomoč je priskočila 3-letna psička Digby, ki sicer dela kot terapevtska psička na prostovoljnem gasilskem društvu.

Ko je ženska videla psičko, se je takoj nasmehnila. Vprašali so jo, če si želi priti iz mostu in psičko spoznati, kar je tudi naredila. Celotna ekipa se je še dodatno zavedala pomena živali, ženski pa želijo uspešno okrevanje. (vir)

Najbolj prezgodaj rojen dojenček na svetu je praznoval svoj 1. rojstni dan

Richard Scott William Hutchinson se je lani rodil 5. mesecev prezgodaj, po tem, ko je njegova mama imela zdravstvene zaplete, zaradi katerih je rodila. Dojenček se je rodil kar 131 dni pred predvidenim rokom in zdravniki so napovedali, da so možnosti za njegovo preživetje skoraj ničelne.

A mali borec se ni dal. Kar 6 mesecev je bil v bolnišnici in se boril za življenje, nato pa je njegovo stanje bilo končno dovolj stabilno, da je lahko šel v domačo oskrbo. Pred nekaj tedni je deček praznoval svoj prvi rojstni dan, Guinnessova knjiga rekordov pa ga je priznala kot najbolj prezgodaj rojenega otroka na svetu. Njegova starša sta neizmerno hvaležna, da je deček živ in na to se spomneta prav vsak dan. (vir)

Voznik FedEx-a je rešil družino pred požarom

Voznik FedEx-a je na voji običajni poti ugotovil, da v naselju v eni izmed hiš gori. Vedel je, kdo tam živi in vedel je, da je ta družina vedno doma. Hitro je reagiral in opozoril žensko, ki tam živi, da hiša gori. Zahvaljujoč njegovemu opozorilu se je celotna družina pravočasno umaknila na varno in noben ni utrpel hujših poškodb. (vir)

Prostovoljka, ki je spletla že preko 11.000 kap za novorojenčke je od bolnice v zahvalo prejela darilo

90-letna gospa Jeanie Shaffer obožuje pletenje. Že več kot 15 let prostovoljno sodeluje z bolnico v Marylandu – vsak večer preživi v bolnišnici, kjer plete kape, namenjene novorojenčkom. Slednje so koristne predvsem zato, ker dojenčku pomagajo stabilizirati telesno temperaturo.

Osebje bolnišnice se ji je želelo zahvaliti, zato so prosili starše dojenčkov, da jim pošljejo fotografije novorojenčkov s pletenimi kapicami. Prejeli so na tisoče fotografij, izbor pa so morali zožati na 100 najboljših fotografij in za Jeanie izdelali album. Sicer pa gospa načrtuje, da bo dočakala 100 let in, da bo nadaljevala s pletenjem dokler bo to fizično zmogla. (vir)

Žena je donirala ledvico moževi bivši ženi

Ko pomislimo na ženo in bivšo ženo, nam pogosto padejo na pamet kakšni smešni prizori, ko sta si dve ženske v laseh. A v življenju ni nujno tako in dokaz za to sta Debby Neal in Mylaen Merthe.

Debby se je po 10 letih zveze poročila s svojim možem, Jimom. Ta je imel za sabo že zakon z Mylaen, kjer sta bivša zakonca kljub razhodu ostala v dobrih odnosih. Tudi Debby in Mylaen sta bili v dobrih odnosih in nikoli nista imeli težav.

Mylaen, ki se več, kot 30 let bori z ledvično boleznijo, je izvedela, da njena ledvica deluje samo še 8%. Nujno je potrebovala presaditev, a od njene družine noben ni bil primeren kandidat. Izkazalo pa se je, da je primeren kandidat Debby. Ta je takoj priskočila na pomoč in Mylaen darovala svojo ledvico. To je celotno družino še bolj povezalo in zbližalo. Dokazali so, kakšno moč ima ljubezen, odpuščanje ter zrelo obnašanje. (vir)

Želim ti lep teden!

Se beremo.

V.S.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: